mandag 30. april 2007

History maker

Vi har en drøm for turen vår. Tenk om vi kan få bety en forskjell. Tenk om det vi gjør på Sumatra og i Kambodsja skaper historie...

Særlig Kambodsja har en historie som stinker. Røde Khmer slettet i løpet av noen få år på 70-tallet, ut ca 1 million av sine egne landsmenn. Dette satte fryktelige spor i folket. De sliter ennå.

I blant annet Sør-Afrika har folket kommet seg videre fordi de har tatt oppgjør med fortidens grusomheter. I Kambodsja har de ikke fått til dette, fordi de tenker at forbryterne får sin straff i det neste livet, der de på grunn av sin dårlige karma blir født som en mus eller en slange. De kristne tenker annerledes og har ekstremt behov for å komme seg videre. De vil skape en ny historie.

Vi kan sikkert ikke gjøre store underverker mot denne gamle historien, men vi kan være med og reise opp ledere i et lokalsamfunn, som kan bringe videre et godt budskap til sine nære. Folk i Kambodsja har et ekstremt behov for å bli History makers.

På Sumatra er situasjonen annerledes. Der lever de i det mest folkerike muslimske landet i verden. For tiden er det snakk om at trosfriheten innskrenkes, og det er på gang en lov om at de ikke kan samles i sine menigheter. Presset fra omverdenen er stort, og de utruster seg for det som kan komme.

Som en liten brikke i dette, kommer vi for å utruste barneledere, som igjen skal sette en ny generasjon i stand til å dele det gode budskap. De vil forme historien og sine omgivelser.

Vi blir ganske små i dette spillet. Vi blir ydmyke når vi ser på de store linjene. Heldigvis skal vi ikke gjøre dette alene.

Til slutt; History Maker av delirious?
Is it true today that when people pray
Cloudless skies will break
Kings and queens will shake
Yes it`s true and I belive it
I`m living for you

Is it true today that when people pray
We`ll see dead man rise
And blind set free
Yes it`s true and I believe it
I`m living for you

I`m gonna be a history maker in this land
I`m gonna be a speaker of truth to all mankind
I`m gonna stand, I`m gonna run
Into your arms, into your arms again
Into your arms, into your arms again

Well it`s true today that when people stand
With the fire of God, and the truth in hand
We`ll see miracles, we`ll see angels sing
We`ll see broken hearts making history
Yes it`s true and I belive it
We`re living for you

Ingen kommentarer: