onsdag 23. mai 2007

Undervisningen


Nå er undervisningen til barnelederkonferansene klar. Det startet for en del uker siden. Anita og Hans satte seg ned noen kvelder og laget en grov oversikt. Vi fikk godkjenning fra resten av teamet og kunne gå igang med en utfyllende skisse for hva undervisningen kunne inneholde. Det begynte å ta form.


Hva var viktig for oss i denne fasen? Jo, å dele noe av det vi selv har lært ved å gå å kurs og seminarer, noe av det vi selv har erfart ved å drive målrettet barnearbeid i vel tre år. Sist, men ikke minst var det viktig at vi kunne sette mot i andre barneledere, til å fortsette å fortelle de gode nyhetene om Jesus.


Etter at denne skissen var godkjent, fordelte vi temaene oss imellom. Vi skulle skrive det fullt ut, slik at det ble vårt eget. De fleste av oss er ikke så språkmektige, så vi skrev det på norsk og fikk Elisabet til å oversette. Det var en stor jobb! Takk, Elisabet! Til slutt ble undervisningen sendt til Sumatra og Kambodsja, for videre oversettelse til lokale språk.


Det var enormt spennende å sette ord på ting og temaer som i en lengre periode bare har ligget i bakhodet. Det var inspirerende å ta tak i nye ting, som vi ikke har gjort eller gjort bra nok, for å dele med noen som ikke har hørt om denne måten å drive søndagsskolearbeid.


I grove trekk tar undervisningen for seg hvorfor vi skal drive søndagsskole og hvordan vi kan gjøre det. Hva kjennetegner søndagsskoler som lykkes og barna som har gått der? Hva skal vi gjøre for å få ledere, og få lederne til å stå i tjenesten en lengre periode? Hva kjennetegner vår søndagsskole?


I tillegg til dette kommer vi til bruke mye tid til samtale, gruppeoppgaver, og dessuten vise eksempler fra undervisning vi bruker. Pastor Terry kommer til å stå for åndelig utrustning og forbønn.


Hele undervisningen på engelsk ligger på Norkirken, Sandnes sine hjemmesider, og du kan bruke denne linken for å finne den: http://www.norkirken.com/content/view/445/1/lang,no/

Ingen kommentarer: