tirsdag 3. juli 2007

Medan, Sumatra, Indonesia



Endelig landet vi i Asia, noe forsinket, men vi var fornoeyd med aa ha kommet i gang. Varmen slo i mot oss da vi gikk ut av flyet i Medan. Kan vi anslaa ca 40 grader? Silje, Ole Morten og Martin moette oss med en sjaafoer og vi begav oss ut i kaoset: trafikken. Jammen godt vi bare satt paa. Naa kommer vi ogsaa til aa tute ved synet av enhver syklist eller moped som virrer i veikanten:) Det viste seg at stroembrudd er en daglig utfordring i Medan. Stroemmen ble borte to ganger daglig i fire timer hver gang. Dette fordi de maa fordele stroemmen mellom bydelene, da det ikke er nok til alle. En skikkelig utfordring aa sove uten aircondition.

Torsdag dro vi til en fjellandsby med norsk temperatur, men indonesisk temperament. Tutingen i enhver sving oppover fjellet og apekatter i veikanten var eksotisk for oss. Etter middag og markedsshopping, dro vi nedover igjen til en badeplass med varme kilder fra vulkanen oppe i fjellet. Det var VANVITTIG VARMT. Troebbel med aa haele seg i 50 grader - minst...

Paa Sumatra hadde vi vaar foerste barnelederkonferanse, ca 45 minutter fra Medan. Dette var paa et flott konferansesenter, drevet av katolske nonner. Det hele startet med et moete med teamet fra Medan som hadde gjort sine forberedelser. De imponerte. Der var alt paa plass, fra teknikk, til navneskilt og programbok for konferansen. Da ble vi skjelvne.

Begge konferansedagene gikk veldig godt. Vi fikk ro da vi trengte det som mest. Deltakerne var positive og viste begeistring for det vi hadde aa komme med. Spesielt sangene appellerte til dem. Davey, Davey og Get down satte stemningen i taket. Det virket ellers som de grep budskapet vi hadde forberedt og fikk nytt mot i det de driver med i sine menigheter. De fikk en ny gnist for aa undervise kreativt og kjente paa at arbeidet deres er verdifullt. Avslutningssamlingen loerdag var veldig spesiell. Mange var beroert.

Etter to dager med indonesisk husmannskost, stekt smaafisk, ris og salat til ALLE maaltider, var det befriende aa stabilisere magene paa Pizza Hut i Medan.

Vi har hatt problemer med aa oppdatere siden, for naar vi har hatt tilgang til PC, har det vaert stroembrudd i Medan. Derfor kommer vi tilbake til to fantastiske dager i jungelen og en travel dag i Kuala Lumpur, hvor vi er naa.

Maa bare nevne at alle er friske og vi storkoser oss. Dette er en skikkelig eventyrferd.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Det høres ut som dere koser dere! Det virker så utrolig gøy å gjøre det dere gjør! Håper alt går bra videre! Gud velsigne dere for det dere gjør! Skal hilse fra alle her på jobb. Vi er inne å leser vet du! God tur videre. Gleder meg til å høre når dere kommer hjem.
Mvh Merethe Lundh

Dagrun sa...

Hei! Så fint å høre hvordan dere har det - og at det går bra med dere. Tror ikke jeg misunner dere varmen, selv om det plaskregner her. Ta vare på dere selv, og lykke til videre. Klem...

Anonym sa...

Så godt ENDELIG å høre fra dere. Fryder oss over at alt er bra og dere høres ut til å trives. Vi følger med og tenk nå er allerede den ene konferansen over. Jammen går det fort. Ei uke siden dere drog.
Vi har det på ingen måte så varmt her, men ok tp. I morgen er det Dronningbesøk i byen og da håper vi på oppholdsvær og goe greie. Synne Tuv S og jeg drar og feirer 70 års dag. Gleder oss til mer info.fra dere om naturopplevelse og konferanse til helgen. Ha det fantastisk alle 5. Utrolig stolt av å kjenne dere..

Anonym sa...

Hei, så gøy å lese om deres opplevelser så langt...
Nytt varmen godt, her regner det som bare det.
Pass godt på dere og gleder meg til å se bilder fra turen..
Stor klem fra Maria og alle her i Søgne.

else sa...

Hei!
Spennendee å høre om deres ferd så langt.
Det ble satt stor pris på SMS fra Andreas- STOR STAS.
Gleder oss til å følge dere videre.
Hils resten av teamet.
Else+++

Anonym sa...

Hei Andreas.

GRATULERE MED DAGEN 07 07 2007.
Håper du får en fin dag.Skal hilse fra oldemor oldefar på hana.oldemor i nordfjord og onkel Øyvind.Klem fra mormor og morfar.